1 Eylül 2012 Cumartesi

Koşu Bandı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çağımızın hastalığı olan obezite ve aşırı kilolanma problemine karşı zayıflamaya yardımcı ,sağlıklı insanlarda daha sağlıklı bir yaşam aracı olan koşu bantlarını satın almadan önce dikkat etmeniz gereken maddeleri sizler için toparladık.

1.Her koşu bantdının bir taşıma kapasitesi bulunmaktadır.Bu yüzden koşu bandı satın alırken mutlaka kilonuza uygun olup olmadığını öğreniniz.

2.Koşu bandındaki yürüş alanının genişliği,rahat bir spor yapabilmeniz için önemlidir.Bu nedenle koşu bandı alırken mutlaka öncelikli olarak yürüş alanı geniş olan cihazları tercih etmelisiniz.

3.Koşu bandında yürüyüş veya koşu yaptığınız bant ve zemin esnek (yumuşak) olmalı.Esnek olmayan bir zemine sahip bir koşu bandı eklem ve kemik yapısına zarar verebilir.Bu nedenle esnek zemine sahip koşu bantlarını tercih etmelisiniz.

4.Koşu bandını kullnacağınız alan dar ise katlanabilir olan modelleri tercih etmelisiniz.Katlanabilir koşu bnatlarında amortisötlü veya çocuk koruması olmasına dikkat etmelisiniz.


5.Koşu bandı alırken sessiz olan modelleri tercih etmeye özen göstermelisiniz.Yüksek sesten siz ve çevrenizdekiler rahatsız olabilir.Eğerki bir apartman dairesinde oturuyorsanız en az ses çıkaran modellerden birini tercih etmelisiniz.

6.Alacağınız koşu bandı ulaşabileceği maksimum hız ve eğim sizin spor tarzınıza uygun olmalı.Tarzınıza uygun olmayan bir koşu bandı sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir.

7.Koşu bandı almadan önce mutlaka üretici firmanın satış sonrası hizmetlerinin ve servis ağının olup olmadığını sorunuz/araştırınız.

8.Çok ucuz bir koşu bandının kalitesiyle ilgili şüphe duymanızı ve araştırmanızı tavsiye ederiz.Sağlıklı bir yaşama adım atmak isterken,sağlığınızdan olmayın...



Unutmayınki yaşam sağlıklı güzeldir...

2 yorum:

  1. selam arkadaslar bende bır sıteden kosu bandı aldım ama acayıp ses yapıyor aldıgım yerı aradım motorunu degıstırdıler ama yınede ses yapıyor ne yapmak lazım bılgısı olan varmı bırde lınkını attıgım urune bakarmısınız nasıl bır urun yoksa baskamı alsaydım

    http://www.hepsibayiden.com/Urun/Altis-Spear-25-Hp-Motorlu-Kosu-Bandi-Otomatik-Egim-pmu473.html

    YanıtlaSil
  2. bence o hepsibayiden.com mu nedir o siteden almayın. güvenilir bir site değil orası. internette hiç olumlu yorum bulamadım o site ile ilgili. eğer alacaksanı www.sportifsepetim.com adlı sitenin dışında bir site düşünmeyin bence.

    YanıtlaSil