13 Aralık 2012 Perşembe

KONDİSYON CİHAZI KULLANIMI VE FAYDALARI-sportifsepetim araştırma dizisi


Kondisyon cihazları zayıflamak amacı kullanılan spor aletleridir. Dışarıda yürüyüş ve egzersiz yapmanın imkânsız olduğu durumlarda evde rahatlıkla kullanılabilen bir alettir.Kondisyon cihazlarını kullanmak hem sağlık açısından hem de kontrollü kilo kaybı için yarar sağlar.
Kontrolü ve düzenli kullanımda etkili bir zayıflama ve bölgesel incelme sağlar. Doğru ve sürekli kullanan bir kişi 6 ayda 20 kiloyu rahatlıkla verebilir. Kondisyon cihazı kullanarak ideal vücut ölçülerine gelen bir kişi egzersizleri hafifleterek kilo kontrolünü sağlayabilir.

KİLO VERMEK VE SAĞLIKLI OLMAK İÇİN KONDİSYON CİHAZI YETERLİ Mİ?
Forma girmek ve formda kalmak için yeterli bir alettir. Diğer kullanılan aletler arasında en başarılı olanıdır. Kondisyon cihazıyla çalışmaya başlayanlarda bacak ve vücudun forma girmesi rahatlıkla kısa sürelerde gözlemlenebilir. Fakat ilerleyen zamanlarda vücut cihaza alışacağı için yeterli gelmeyebilir. Bu nedenle başka çalışmalar ile egzersizler desteklenmelidir. Ağırlık ve kuvvet çalışmaları ile desteklendiğinde daha başarılı sonuçlar ortaya çıkar.
KONDİSYON CİHAZLARI GÜNLÜK NE KADAR KULLANILMALIDIR?
Kullanım süresi kişinin kondisyonuna göre değişim gösterir. Elektronik tasarlanmış cihazlarda kondisyon seviyesini belirleyen bir sistem vardır. Bu sistem ile kondisyon seviyesi ölçülebilir. Kişinin kondisyon seviyesi normal ise ihtiyaca göre süre ayarlanmalıdır. Kondisyon cihazı eğer vücutta yağ yakmak için kullanılıyorsa zor derecede 15 dakika ile başlayarak çalışmalar 30 dakikaya kadar çıkarılabilinir. Vücut direncini artırmak için ise, düşük düzeyde 1 saat kadar kullanılabilinir.


Kondisyon  Kardio hakkında bilgilendirme amaçlı videoların hazırlandığı bilgisini sizin ile paylaşalım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder