29 Ekim 2012 Pazartesi

Sizin için en uygun koşu bandı hangisi? Buna nasıl karar verebilirsiniz?






Piyasada bir çok koşu bandı markası ve bu markalara ait pek çok koşu bandı çeşidi mevcut. Peki bu kadar marka ve bu kadar çeşit arasından kendimize en uygun koşu bandını nasıl seçeceğiz. Burada en uygundan kastımız bizim ihtiyaçlarımıza cevap verebilecek özelliklere sahip olmasıdır. Öyle bir koşu bandı almalıyım ki hem işimi görmeli  hem de boşuna ihtiyacım olmayan özelliklere sahip olmasın. Burada kritik nokta şu: Bir Kondisyon Kardiyo satıcısına gittiğinizde firmanın elindeki markayı  ve elinde stokta fazla olan ve en fazla ar edebileceği ürüne sizi yönlendirmesi. İşte bu aşamada dikkat etmeniz gereken nokta budur. Bundan korunmak için ön bilgiye sahip olmanız gerektiğini bilmelisiniz. Yoksa mağaza satış personelinin ciro hedefine ulaşmasına yardım etmekten başka kazancınız olmaz. Bu yüzden önce şu soruları dikkatle kendinize sormalı ve cevaplarını az çok bilerek alışveriş yapmanızdır.


  1. Günlük ortalama cihaz ne kadar kullanılacak? 
  2. Hız maximum ne kadar olmalı?
  3. En çok kaç kiloya sahip kişi bu cihazı kullanacak?
  4. Koşu bandının en boy ölçüleri ne kadar olursa rahat kullanabilirim. 
  5. Koşu bandını evde mi yoksa yurt gibi daha serbest kullanım formunda mı kullanacağım? Evde kullanılacak ise ekonomik bir model tercih edebilirsiniz. Ama fitness salonu gibi yerlerde kullanılacak ise profesyonel ürünleri tercih etmeniz gerekir. 
  6. Koşu bandını uzun yılar kullanacakmıyım yoksa fiyatı ucuz olsada fazla kaliteli olmasa mı? (Uzun süreli  kullanım amaçlanıyorsa voit markasını önerdiğimizi söylemeliyiz. Fiyatı biraz pahalı olmak ile birlikte en sağlam marka olduğu tartışılmaz.)
  7. Koşu bandı ile ilgili  işime yarayacak markalar nelerdir. (Özellikle voit markasını öneriyoruz. )
  8. Cihazın eğimli mi yoksa eğimsiz mi olması gerektiği. Eğimli alacaksanız da otomatik eğimli mi yoksa manuel yani el ile eğiminin ayarlanabildiği cihaz mı almak istediğiniz. Bu size kalmış bir tercihtir. Kendinizi zorlamak ve kas yapmak istiyorsanız tabiiki eğimli tercih edebilirsiniz. 
  9. İhtiyacımı eliptiki bisiklet görebilir mi?Belkide ihtiyacım bir eliptik bisiklettir.  (Konu ile ilgili faydalı bir yazı http://eliptikbisiklet.blogspot.com/2012/10/eliptik-bisiklet-mi-kosu-band-m.html     )
Bu sorulara cevap verebiliyorsanız siz artık hep mağazalardan isterseniz internetten rahatlıkla sipariş edebilirsiniz. İnternetten çok daha hızlı ve kesin sonuçlara rahatlıkla ulaşacağınızı bilmelisiniz. Burada önemli olan ;
  • sağlam marka
  • her il ve ilçede yetkili servisinin olması
gibi özelliklere dikkat ettiğiniz sürece asla sorun olmayacaktır.








                       Konu ile ilgili röportajı tıklayarak izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder