6 Kasım 2012 Salı

Koşu Bandında Nasıl Koşmak Gerekir?

KOŞU BANDINDA NASIL KOŞMALIYIZ?



Koşu bandı diğer egzersiz aletlerine göre sağlıklı ve formda kalmak için daha çok tercih edilen spor aletlerinden biridir. Koşu bandı ile yapılan egzersizler kalp krizi riski ve kolesterol gibi hastalıkların engellenmesini sağlar. Voit Koşu bantları ile kötü hava koşullarından etkilenilmez ve spora ara verilmeden devam etme olasılığı sağlanır.

Koşu Bandında Nasıl Koşmak Gerekir?


Koşu bandı ile kalori yakımı daha başarılı olur. Koşu bandından yarar sağlayabilmek için aletin nasıl çalıştığını bilmek gerekir. Koşu bandı ile öncelikle olarak ısınma egzersizleri yapılmalıdır. Isınma hareketleri ile daha motivasyonlu bir çalışma sağlanır.

Hangi programın vücuda uygun olduğunu anlayabilmek için voit koşu bantlarında ki birkaç programı denemek yararlı olur.
Koşu bandında çalışırken rahat ayakkabı seçimine dikkat edilmelidir. Ayakkabının hafifliği koşu egzersizleri için oldukça önemli bir faktördür. Koşu bandı seçiminde ürünün kalitesine ve hafif olmasına dikkat etmek gerekir. Koşu bandı ile egzersize başlarken duruş pozisyonu açısından çok dikkatli olmak gerekir. Koşu sırasında oldukça fazla sıvı tüketmek de önemlidir. Çünkü çalışma sırasında vücut aşırı su kaybeder.
Koşu programına aralık katmak gerekir. Çünkü ara verilmeden yapılan koşular daha yavaş koşmaya ve yorgunluğa sebep olur. Koşarken sıkılmamak için müzik dinlemek iyi bir yöntemdir. Eğer spor salonlarında koşu yapılıyor ise diğer koşu yapan insanlarla rekabete girmekte yarar vardır. Rekabet hem motivasyonu artırır hem de rahatlama sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder