12 Kasım 2012 Pazartesi

Kış Aylarında Zayıflamak için Ne Yapılmalıdır? Koşu Bandı Zayıflatır mı?



ZAYIFLAMAK İÇİN NE YAPILMALIDIR?
Günümüzün en büyük ve tehlikeli hastalıklarından biri de şişmanlıktır. Bu tür hastalıklar fiziksel olarak da kişilerde rahatsızlık uyandırır. Hastalıktan kurtulmak için de en önemli faktör bir an önce zayıflamaktır. Fakat zayıflamak için azim son derece önemli bir etkendir. Zayıflama süreci zamana yayılmalı ve sağlıklı bir şekilde yapılmalıdır. Kısa zamanlı uygulanan diyet programları zayıflamanın aksine daha fazla kilo alınmasını sağlar. 

Koşu Bandı ve Zayıflama

YAĞ YAKMA TEKNİKLERİ
Yağ yakımını gerçekleştirmek için en etkili yol enerji sarf etmektir. Yağ yakımı için en doğru egzersiz çeşidi cardio egzersizleridir. Koşu bantları, kondisyon kürekleri, eliptik bisiklet gibi egzersiz aletleri ile yağ yakımı gerçekleştirilebilir.
Her insanın kendi vücuduna uygun egzersiz çeşitleri ve yağ yakma nabız aralığı vardır. Belirli oranlarda nabız düzeyini koruyarak egzersiz yapmak yağ yakmak için önemlidir. En etkili yöntem ufak ısınma hareketlerinin ardından yapılan tempolu koşulardır. Düzenli yapılan koşular ile yağ yakmanın yanı sıra kondisyon kazanmak da mümkündür. Yağ yakımı için 15 – 20 dakikalık egzersiz hareketleri yapılmalıdır. En kısa egzersiz süresi 30 dakika olmalıdır. Haftalık 30 dakika süresince koşu, kürek ve aerobik hareketler ile egzersiz yapılmalıdır. Bu hareketler kişiye direnç verir ve yağ yakımı ile beraber zayıflamalarını sağlar. Kilolu olan hemen her insan karın ve bel bölgelerindeki yağlanmadan şikâyet eder. Bu bölgelerdeki yağlanmadan kurtulmak için mekik ve sıkılaştırıcı hareketlerin yanı sıra sıkı bir diyet programı uygulamak gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder