17 Kasım 2012 Cumartesi

Dynamic Koşu Bantları Nasıl Kullanmak Gerekir?



DYNAMİC KOŞU BANTLARI NASIL KULLANILMALIDIR?
Dynamic koşu bandı ile diğer bantlarda olduğu gibi asla ayakkabısız koşmamak gerekir. Evde yapılan bir spor olmasına rağmen amaçlı bir ayakkabı kullanmak gerekir. Koşu bantlarında seçim de çok önemlidir. 




KOŞARKEN ZAMAN ABARTILMAMALIDIR
Çok aşırı tempoda ve fazla sürede yapılan çalışmalar ayak bileklerinde ve eklemlerinde ağrı oluşmasına neden olur.  En ideal olanı aşırı tempolu olmayan ve 30 dakikayı geçirmeden yapılan çalışmalardır. Her hangi bir ağrıya maruz kalındığında hemen doktora başvurmakta yarar vardır. 

Çalışmalardan önce mutlaka ısınma hareketleri yapılmalıdır
Egzersiz yaparken ağrı ve sakatlanmaya yol açmamak için ısınma hareketleri yapmadan çalışmalara başlamamak gerekir. Dynamic koşu bantları ile spor yapmak oldukça kolay ve rahattır. Bayanlarda zayıflama ve bölgesel incelme için tercih edilmesi gereken bir egzersiz aletidir. Hem bölgesel zayıflama için hem de sağlık açısından en çok tercih edilen aletler arasındadır. Başka çalışmalar ile desteklendiğinde ne diyet yapmaya gerek kalır ne de içeriği bilinmeyen zayıflama ilaçlarını kullanmaya gerek kalır. Tek başına yeterli bir alet olan dynamic koşu bandı ile istenilen sonuca ulaşmak mümkündür. Koşu egzersizlerine başlamadan önce kişi mutlaka doktor kontrolünden geçmelidir. Belirgin bir hastalığı var ise koşu süresini ve yoğunluğunu ona göre hazırlamalıdır. Spora başlamadan mutlaka tansiyonunu ölçmelidir. Aksi halde çok ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalınabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder