19 Kasım 2012 Pazartesi

Koşu Bandına Talep Artmakta.Peki Koşu Bandı alacaklar ve kullanacaklar ne kadar bilinçli?


Kış geliyor. Havalar soğuyor. Yağmur yağıyor . Seller akıyor:)
Peki içimizdeki spor ve koşma aşkı bu soğuk ve yağışlı havalar ile birlikte azalıyor mu? Tabii ki azalmıyor ve azalmamalı. Ama bir yandan da soğukta , kötü hava koşullarında ve çamurlu zeminde koşma bir Izdırap  Bu durumda ister istemez kondisyon cihazlarına yöneliyoruz. Koşu Bandı veya Eliptik bisikletler gibi  dışarıda yaptığımız koşu ve benzeri hareketleri yapmamızı sağlayacak cihazlara yöneliyoruz. Koşu bandı alacaklar genelde ilk alıcılar oluyor. Zira yeni bir spor malzemesi, ve alan kişiler uzun süre alma ihtiyacı duymuyorlar. Yada bir hevesle alan tüketiciler gereksiz bulup uzun süre bir daha almıyorlar. Burada koşu bandı alacaklara bir takım tavsiyelerimiz olacak. Bu tavsiyeler kendi izlenimlerimiz ve tüketicilerinde aldığımız geri dönüşlerdir.


Masaj Aleti olan bir koşu bandı


Koşu Bandı ile ilgili tespitler:

Bilinçsiz kullanım Kötü Sonuçlar Doğurabilir.
 Koşu bandı özellikle kapalı ortamlarda ve yağışlı havalarda evinizde rahatça koşu egzersizi  yapabilmeniz için üretilmiş bir alettir. Fakat aletin kullanımında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat etmemeniz durumunda tedavisi oldukça zor sakatlık durumları ile karşı karşıya kalabilirsiniz.


Ayakkabısız Koşmayın

Son yıllarda koşu bantlarındaki teknoloji artmasına rağmen hala bazı koşu bantlarının yumuşatıcısı bulunmamaktadır. Buda koşarken zemine uyguladığınız gücün aynı şiddette ayak tabanına ve bileğine geri dönmesidir. Hatta dizlere ve kalçalara da bu kuvvetin geldiği bazı durumlar mevcuttur eğer koşu bandını alırken yumuşatıcısına dikkat etmediyseniz o zaman ayakkabısız koşmayı aklınızdan bile geçirmeyin.
 Koşarken Süreyi Abartmayın
Koşu bandı kullanım süresinin abartılması eklemlerde aşınmaya yol açarak ciddi ağrılara sebebiyet verir günde 45 dakika koşu bandında egzersiz yapmak size yarar değil zarar getireceği gibi ağrıların geçmesi ve tedavisi de birkaç ayı bulabilmektedir. Koşu bandında ideal egzersizin süresi 2 günde bir yarım saattir. Bunu yapmanıza rağmen hala ağrılar başladı yada geçmedi ise bir uzman yardımı ile tedaviye başlamak ve koşu bandı konusunda bilgi almak gerekir.
Koşu Bantları ile ilgili röportaj 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder