12 Eylül 2013 Perşembe

Koşu Bandı En Çok Hangi Mevsimde Tercih Edilmekte?

Koşu Bandı sektörünün bir gerçekliği de şudur. Koşu Bandı daha çok kışın tercih edilen bir ürün tipidir. Sektörü inceleyenler bu verilere çok kısa bir sürede ulaşabilirler. Neden böyle olduğu sorusunun cevabı aslında çok da anlaşılmaz değildir. Koşu bandı satın alacak kişiler veyahut kullanacak kişiler neden soğuk mevsimler tercih ediyorlar Sebep şudur: Yürümek ve koşmak için tercih edilen spor alanları, parklar, ormanlar, koşu alanları sıcak mevsimlerde rahatlıkla spor yapmaya uygundur Bu yüzden spor yapacak kişiler  yaz aylarında daha  çok dışarıda spor yapabilmektedirler. Burada koşu bantlarının daha çok kış aylarında tercih edilmesinde  soğuk hava koşullarından çok çevre etkisini de görmekteyiz. Yani havalar soğuduğunda belki soğuk etkeninden korunabilecek sporcular bu sefer de kar, yağmur, çamur etkelinen maruz kalmaktalar.

Bu sefer de spor yapmak dış mekanlarda adeta imkansız hale gelmektedir. Düzenli temizliği yapılan çamursuz mekanlar ise taş veya asfalz zemin olduğundan eklemlerin rahatsız olması durumu sözkonusu olduğundan soğuk mevsimlerde dış mekanların tercih edilmediğini söyleyebiliriz. Bu durumda koşu bandı almak ve iç mekanda spor yapmak durumu tercih edilen bir durum olmakta.
İç mekanda yapılan koşuda ise oksijen sorunu ile karşılaşmaktayız . Yani havalandırılmayan bir küçük odada koşu bandı ile yaptığınız sporda yeterli oksijen alamadığınızda çok sağlıklı olmayan bir koşul meydana geliyor. Havalandırmaya dikkat etmek gerekir diye söylemek gerekir. Yeterli havalandırma sağlandığında koşu bandında iç mekanda koşmak dışarıda koşmaktan faydalı olabilir. Zira dışarıda koşarken zert zemine sürekli vurduğunuz için eklemlerinizin zarar görmesi söz konusu olabiliyor zaman zaman. Bu yüzden koşu bandı seçiminde  Esnek zemin özelliğine dikkat ederseniz bu anlamda çok faydalı bir hareket yapmış olursunuz.

Emre Akarslan.
sportifsepetim fitness uzmanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder