15 Temmuz 2013 Pazartesi

Herkesin En Çok Merak Ettiği Sorular ve Cevaplar !

1) Spor yapmanın sağlık için önemi nelerdir ?
Cevap : Spor yapmak insan organizması üzerinde hem fiziksel hem ruhsal açıdan pozitif gelişim sağlar.Kalbin çalışma sistemi düzenlenir,dolaşım hızlanır,dış görünüm düzelir ve öz güven artar,hırsı artırır,heyecan ve sitresi azaltır.


2) Koşu bandı alırken nelere dikkat etmeliyiz ?
Cevap : Maksimum hız nedir ?  Egzersiz programı var mı?  Ortopedik özellikleri var mı ?  Gürültü çıkarıyor mu ?  Nabız , Yağ monitörü var mı ? Garantisi var mı ?


3) Zayıflamak isteyen kullanıcılar hangi cihazı tercih etmeli ?
 Cevap : Koşu bandı yada eliptik bisiklet tercih etmeli .


4) Koşu bandı kullanırken nelere dikkat etmeliyiz ?
 Cevap : Adımlarımızı rahatça atabilmeliyiz , elektronik ekran üzerinde kalp atışlarımızı takip etmeliyiz , bilinçli bir egzersizin temelinde gerektiren önemle çalışmalıyız.


5) Koşu bandını çıplak ayakla kullanabilirmiyiz ? Ayakkabı ile kullanılması gerekiyorsa ne tür ayakkabı tercih etmeliyiz ?
 Cevap : Koşu bandında çıplak ayakla koşmayınız.Mutlaka spor ayakkabı kullanmalıyız.Çıplak ayakla bant üzerinde koşmak ayaklarımıza zarar verebilir.Esnek tabanlı spor ayakkabıları tercih etmeliyiz.


6) Koşu bandını ne kadar süre ile kullanmalıyız ?
 Cevap : Koşu bandını günde maksimum 1 saat süreyle kullanmalıyız.Daha uzun süre kullanmak istiyorsanız profesyonel koşu bantlarına yönelmelisiniz.


7) Koşu bandında esnek zemin (tartan zemin) ne anlama gelmektedir ?
 Cevap : Esnek zemin daha rahat alıştırma yapmamızı sağlar.Bant üzerinde başımıza gelecek riskler minimum seviyeye iner , maximum düzeyde fayda sağlar.


8) Koşu bandı çok fazla elektrik harcar mı ?
 Cevap : 2.ca HP Koşu Bandı = 1,50 kw 0,178 T2 0,23 T2
Bu denkleme bakacak olursak günde yarım saatlik kullanımla ayda faturamıza 6-8 lira ilave olur.


9) Bazı koşu bantlarında bulunan manuel veya otomatik eğim özelliği ne anlama gelmektedir ? Otomatik eğimli cihazları kimler tercih etmelidir ?
 Cevap : Oto eğim egzersiz sırasında banttan inmeden koşu bandımıza eğim vermemizi sağlar.Manuel eğim de ise bantta egzersize ara verip yapabilme imkanı oluşur.Hızlı kalori harcama ihtiyacı olan bireyler oto eğimli cihaz kullanmalıdır.


10) Bazı koşu bandı modellerinin ön taraflarında bulunan masaj aletleri ne işe yaramaktadır ? Msaj aletli cihazları kimler tercih etmeli ?
 Cevap : Bu masaj aletleri egzersiz sonrası kullanılır.Max 15 dk süreyle egzersiz sonrası yağların parçalanmasına yardımcı olur.Özellikle bölgesel yağlanma sorunu olan bireyler masaj aletli koşu bandı kullanmalıdır.


11) Koşu bandında koşmanın , dışarıda koşmaya göre avantajları nelerdir ? Kimler koşu bandını tercih etmeli ?
 Cevap : Koşu bandı özellikle hava şartlarının elverişsiz olduğu ve yoğun iş temposundan sebeple zaman kaybı yaşanan durumlarda dahi evde spor yapma imkanı sunar.Yoğun iş temposuna sahip bireyler özellikle koşu bandı almalılar.


12) Koşu bandının sesi apartman dairelerinde oturanları rahatsız eder mi ?
 Cevap : Ev tipi koşu bantları solen tiplerine oranla sessiz çalışırlar.Yine de sesli olduğunu düşünürseniz koşu bandı minderiyle bu sesi minimum düzeyde inecektir.


13) Koşu bantlarının ne kadar aralıklarla ve nasıl bakım yapılmalıdır ?
 Cevap : Koşu bantlarına ortalama 7 kullanım da bir bakım yapılmalıdır.Koşu platformundaki bant kaldırılıp özel yağ ile yağlanarak bir bakım yapılabilmektedir.


14) Koşu bantlarını kullarken hangi hızları tercih etmeliyiz ?
 Cevap : Koşu bandı kullanırken egzersiz türüne göre hız seçimi yapmalıyız.Amaç yağ yakmaksa maximum 8 pm kullanmalıyız.Performansımızı artırmak istiyorsak kısa sürelerde 10-12 pm kullanabiliriz.


15) Koşu bandında insan sağlığı için alınan güvenlik önlemleri nelerdir ?
 Cevap : Kritik anlar için bulunan şok düğmesi ve esnek zemin özellikleri en temel güvenlik önlemleridir.


16) Koşu bantlarının katlanması ve taşınması mümkün müdür ?
 Cevap : Koşu bantlarının katlanması ve özel kolay kullanımı sağlayan tekerlekleri sayesinde taşınması da son derece kolaydır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder