27 Ocak 2014 Pazartesi

KOŞU BANDI KULLANMANIZ İÇİN 7 ÖNEMLİ NEDEN

1-      OLUMSUZ DIŞ MEKANLARDAN ETKİLENMEZSİNİZ.  Kar, kış yağmur çamur gibi yürüme ve koşma aktivitenize engel olabilecek tüm uygunsuz koşullarda bile siz sporunuzu yapmaya devam edersiniz.  Dışarıda mevsim koşulları ne olursa olsun siz evde yürüyebilir veya koşabilirsiniz.
2-      EKLEMLERİNİZİN ZARAR GÖRMEZ. Dış mekandaki koşu alanlarının zemini genellikle  asfalt veya betondur. Maalesef ki sert zeminler eklemler ve omurga için ciddi risktir. Oysaki koşu bandınız esnek ve yumuşak zeminli bir koşu bandı ise eklemleriniz ve omurganız zarar görmeyecektir.

3-      SPOR SALONLARINDAKİ HAVASIZ ORTAMLARDAN  ETKİLENMEZSİNİZ. Spor salonlarındaki ter kokan havasız ortamlarda koşmak yerine kendinize ait olan kendi tertemiz mekânınızda spor yapmanın hazzını yaşarsınız.

4-      ÜŞENME SORUNUNA SON . Spor salonlarına gitmek veya dış  mekanlarda spor yapmak genellikle gözümüzde büyür ve üşenmemize yıl açar. Oysaki evinizin bir köşesinde koşu bandı var ise aklınıza geldiğinde düğmenize basar ve hemen spor yapmaya başlayabilirsiniz. 

5-      SIKILMAZSINIZ.  Yürümek veya koşmak genellikle sıkıcıdır. Futbol veya basketbol gibi iddialı ve çekişmeli bir spor olmadığından sıkılabilirsiniz. Bu yüzden evinizde TV nizin karşısına geçerek sporunuzu daha keyifli hale getirebilirsiniz. Sevdiğiniz bir dizi ya da yartışma programı var ise  TV nizin karşınızda hiç sıkılmadan saatlerce yürüyüş yapabilirsiniz. TV seyrettiğiniz için zamanın nasıl geçtiğinizi anlayamazsınız.Buda daha keyifli bir spor demek oluyor. 

6-      BİLİNÇLİ SPOR. Ne kadar süre spor yaptığınızı, ne kadar kalori harcadığınızı, nabzınızı, ne kadar hızlı yürüdüğünüzü ve koştuğunuzu bilirsiniz. Bu da düzenli spor yapmak anlamına gelecektir.
7-      NABIZ ARTARSA UYARI.  Koşu Bantlarındaki otomatik programlara uyarak vücud ritminize uygun bir şekilde spor yaparsınız. Bazı koşu bantlarında bulunan HRC özelliği sayesinde nabzınız arttığı zaman hızın dürşürülmesi gibi  son derece faydalı  özellikliklerden faydalanabilirsiniz. Ya da kendiniz   program tanımlayarak uzmanların önerdiği şekilde  spor yapmış olursunuz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder