4 Ocak 2014 Cumartesi

Koşu Bandının Kalitesini Sağlayan Unsurlar Nelerdir?


Sanayileşme nin doğal sonucu olarak artan şehirleşmenin etkisiyle insanlar daha az hareket etmekte ve  doğal olarak ta kilo sorunu ile  mücadele etmekteler.  Kilo sorunu ile mücadele etmenin en güzel yöntemi de spor  tabii ki. Fakat hava koşullarının imkan vermediği durumlarda ise devreye kondisyon cihazları giriyor. Sağlık için tercih edilen koşu bantları da malumunuz farklı kalitelerde tüketime sunulmakta.

Prof. Dr. Işık Akgün’ ün Hürriyet Gazetesine vermiş olduğu demeçte  http://www.hurriyet.com.tr/yasasinhayat/15294841.asp , koşu bantlarındaki zemin sisteminin sert olması durumunda ciddi sağlık tehlikelerinin oluşabileceği vurgusunu yapmış. Esnek zeminin önemini ilk koşu bandını sitemizde teşhir etmeye  başladığımız dönemlerden beri bildiğimiz için, sitemiz ziyaretçileri nasıl bir koşu bandı almalıyız diye sorduklarında önce “yumuşak zemin” özelliğine dikkat edin diye uyarılarda bulunuyorduk. Tüketiciler daha önce sordukları firmalardan motor gücü, band genişliği, masaj özelliği,mp3 girişi özelliklerini duyduklarından dolayı söylediklerimiz her zaman ziyaretçilerimizin dikkatini çekmiyordu. Ne zamanki medyada otorite şahıslar tarafından dillendirilmeye başlandı işte o zaman tüketicilerimizde bir farkındalık oluştu. Gelinen noktanın büyük bir kazanım olduğunu söyleyerek konumuza devam etmek istiyoruz.

Koşu bandı son derece faydalı bir cihaz. Peki bilinçsiz bir kullanım bu faydalı cihazı  nasıl faydasız hatta zararlı hale getiriyor dersiniz?  Şöyle ki; Doğamız gereği vücudumuzda birçok kas grubu var. Ve doğal yöntemlerle bu kas grupları son derece dengeli bir şekilde çalışıyor.  Yani siz doğal bir yürüme veya koşma esnasında vücudunuz önei arkaya, sağa, sola açısını değiştirdikçe farklı kas gruplarınız devreye giriyor ve çalışmaya başlıyor. Önünüze bir engel çıkıyor yine farklı bir kas grubunuz devreye giriyor. Dolayısı ile vücut dengeli bir kas çalıştırma eylemi gerçekleştiriyor. Peki, siz koşu bandını sabit bir hızla çalıştırdığınız zaman ne oluyor dersiniz. Sadece belirli bir kas hareket ediyor. Diğer kaslarını hareket etmiyor. Neden mi. Çünkü siz öne arkaya hareket etmiyorsunuz. Karşınıza engel çıkmıyor. Belinizi sırt kaslarınızı hareket ettirmiyorsunuz. Söylemek istediğimiz şu. Koşu bandında yapmış olduğunuz işlem kadar birçok kas grubunuzu da çalıştırmazsanız tek bir kas grubuna yüklenmiş olursunuz. Buda faydadan çok zarar getirir. Ama siz koşu bandında koştuğunuz kadar birçok kas grubunuzu ilaveten hareket ettirirseniz inanılmaz faydalı bir cihaz haline geliyor. 
Koşu Bandı Rehberi
Yazılarımıza devam edeceğiz. Bizi takip edin.
KAYNAK:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder