22 Nisan 2014 Salı

Koşu Bandı Motor Seçiminde 5 Önemli Kriter

1- Koşu bandı motorunda arayacağınız en önemli kıstas motor gücünün kilonuz ile uyumlu olmasıdır. Örnek verelim. Mesela kilonuz 70 g civarında ise 1.75 Hp , 2Hp  aralığında motor gücüne sahip olan koşu bantları işinizi görebilirken,  kilonuz  135 kg civarında ise 2,75 Hp - 3 Hp Motor aralığında motor  gücüne sahip bir koşu bandı tercih etmeniz gerekmekte. Eğer bu kriterlere uygun ürün seçtiyseniz sorun yaşamazsınız.

Ama seçiminiz bu kıstasların dışında ise iki farklı olumsuz duruma hazırlıklı olmalısınız. 

Birinci yanlış seçim ve ardından oluşacak olumsuz durum : Örnek verelim. Mesela 65 kg siniz ve 3 Hp motor gücüne sahip bir ürün aldınız. Bu durum performans kaybına sebep olmaz tabi ama gereksiz yere bütçe ayırmış olursunuz.. Bu durumu market alışverişi yapmak için tır satın almaya benzetebiliriz. Motor gücü yüksek bir koşu bandının  genelde daha büyük ürün olması sebebi ile de  evinizde kapladığı yer  fazla olacak ve  zamanla ev ahalisi ile sıkıntı yaşamanız söz konusu olacaktır. (Koşu ile ilgili mükemmel bir müşteri deneyimi paylaşıyorum. Mutlaka okumalısınız.Tıklayınız). 

İkinci yanlış seçim ve durum analizi: İkinci durum daha vahimdir. Yine örnek verirsen daha net anlaşılacak. Diyelim ki kilonuz 125 kg  ve siz 1.75 Hp motor gücüne sahip bir koşu bandı aldınız. 1.75 Hp motor gücü ortalama olarak  90kg-100kg aralığına hitap edeceği için belki koşu bandı çalışmaya ve bant dönmeye devam edecek ama zorlanmanın neticesinde motor zarar görecek belki kısa bir süre sonra motorum yanmasına kadar gidecektir.Motor yanmasa bile zorlanacağı için kısa bir süre sonra yetkili servisi çağırmak durumunda kalabilirsiniz. Daha önemlisi bant sağlıklı dönmeyeceğinden verimli bir yürüme ve  koşma eylemi tam olarak gerçekleşmeyecek faydadan çok zarar göreceksiniz.

Bu durumları yaşamamak için önce kilonuz için uygun aralıktaki motor gücünü araştırmalı ve öğrenmelisiniz. Tabii Koşu bandı seçerken dikkat etmeniz gereken başka noktalar daha var. Bugün 1.maddeyi inceledik. Diğer maddelere sonraki yazılarımızda devam edeceğiz. .  Şimdilik yazıyı ara veriyorum.. Bir sonraki yazıda  aynı konuya başka açılardan bakmaya devam edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder